Dikkat! Hackerlar Facebook Sohbetlerini Değiştiriyor
İnternet üzerinden yapılan sohbetlere saldırı gerçekleştiren hackerlar, Facebook yazışmalarının da içeriğini değiştiriyor.

Siber saldırılara her gün bir yenisi eklenirken, hackerların yeni hedefi Facebook oldu. Sosyal paylaşım ağı Facebook üzerinden yapılan sohbetleri hackerların değiştirdiği belirtildi. Shiftdelete’in The Independent’a dayanarak yaptığı habere göre, internet korsanlarının Facebook üzerinden kullanıcıların yazışmalarının içeriğini değiştirdiğini belirtti.
İnternet korsanlarının en çok bulunduğu ortamlardan biri olan Facebook, her gün milyonlarca kişinin siber saldırıya uğramasına aracı oluyor. Hackerlar, kullanıcıların Facebook üzerinden gerçekleştirdikleri mevcut konuşmalarının içeriğini değiştirip, kullanıcıları farklı bağlantılara yönlendirebiliyorlar.
Hackerlar, karşılıklı ya da grup halindeki konuşmalarınız sırasında gerçekten ayırt edilemeyecek tarzda mesajlar ve bağlantılar gönderip, karşınızdaki kullanıcı/kullanıcıları virüs barındıran platformlara göndermeyi amaçlıyorlar.
The Independent’da yer alan iddialar, internet korsanlarının Facebook Messenger uygulamasının bir alt sürümüne sızarak, kötü emellerini gerçekleştirdiklerini ifade ediyor.

SALDIRILAR NASIL GERÇEKLEŞTİRİLİYOR?

İnternet korsanlarının uygulamanın mobil sürümüne gönderdikleri 2FA tabanında ikinci seviye tipik bir kod, sizin bir dahaki uygulamaya giriş sürecinizden önce şifrenizi ve hesabınıza erişim yetkisine kavuşmalarına neden oluyor.
API Veri Şirketi Clearbit kurucularından Alex McCaw, kullanıcıların Google hesaplarına yönelik olarak gerçekleşen bir tuzağın ekran görüntüsünü paylaştı.