Geliştirilen yerli ürünlerle son dönemde yıldızı parlayan ve önemli bir ihracat potansiyeline sahip olanoyun sektörüne yönelik desteklere bir yenisi daha eklendi. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) bilişim teknolojileri alanında oyun, ürün,mobil uygulamayazılım geliştiren firmalara 250 bin liraya kadar destek sağlayacak.

Küresel pazarda yüksek katma değer üreten sektörlerin geliştirilmesini hedefleyen Türkiye, buna yönelik olarak bilişim teknolojilerinin sunduğu olanak ve fırsatları değerlendirmek istiyor. Ekonomi yönetimi, bu amaca yönelik olarak bilişim teknolojileri alanındaki faaliyetleri çeşitli mekanizmalarla destekliyor.

KOSGEB de Bilişim Teknolojileri KOBİ’lerinin Geliştirilmesi Teklif Çağrısı ile bu yöndeki çabalara katkı veriyor. Bu doğrultuda, bilişim teknolojileri alanında faaliyette bulunan KOBİ’lerin, sayısal içerik ve ürünlerinin geliştirilmesi, ürün/oyun/mobil uygulama/yazılım gibi bilgi teknolojilerinin ticarileştirilmesi, ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin artırılması, rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi amaçlanıyor.