ÇILGIN İŞADAMI MARS YOLCULUĞU İÇİN TARİH VERDİ

Ekonomik uzay yolculuğu ve ticareti için yola çıkan ABD’li çılgın işadamı Elon Musk’ın kurduğu SpaceX, Mars’a yollayacağı ilk uzay aracı için tarih verdi.

Musk’in Twitter hesabından paylaştığı bilgilere göre SpaceX Mars için ilk aracını 2018 yılında uzaya göndermeyi planlıyor. Bu uzay aracı başarılı bir şekilde Mars’a varabilirse insanlı uçuşların ise 2025 yılında yapılması bekleniyor
.

Musk, insanların seyahat etmesi için tasarlanan ‘Red Dragon 2’ isimli uzay kapsüllerinin güneş sisteminde yer alan herhangi bir yere gidebilmek üzere tasarlandığı bilgisini de paylaştı.

Maliyetleri düşürmek açısından yeryüzüne inip kalkış yapabilen bu kapsülleri, ‘Falcon Heavy’ adındaki roketler destekliyor. Falcon Heavy roketleri de kapsülden ayrılarak dünyada dik bir şekilde inmek üzere tasarlanmış durumda.

SpaceX’in basın sözcüsü Emily Shanklin ise yaptığı açıklamada, Eylül 2016’da düzenlenecek olan Uluslararası Uzay Kongresinde programlarına ilişkin detaylı bilgileri paylaşacaklarım belirtti.

Geleneksel uzay ve havacılık şirketlerinin aksine ucuz stratejiden yola çıkan SpaceX’in en önemli amacı Mars’a yolculuk. Bunun için ise yeniden kullanılabilir roketler üreten SpaceX’in modelleri dik iniş-kalkış yapabiliyor.

 

APRON24.COM