Cook, önce şikayet etti sonra affeti


APPLE CEO’su Timothy Cook, sosyal paylaşım sitesi Twitter’a ve Apple’a ait maillerine “Öl Tim öl. Hey Tim ölümün yakın” paylaşımında bulunarak kendisini tehdit ettiği gerekçesi ile suç duyurusunda bulunduğu E.B. hakkındaki şikayetinden vazgeçti.

Cook’un avukatı aracılığı ile yaptığı suç duyurusu üzerine hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan E. B. ise mahkeme ifadesinde ‘şaka olsun’ diye tweet attığını, bir daha böyle mesajlar yazmayacağını söyledi.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Timothy Donald Cook’un avukatı Hikmet Fadıllıoğlu ve sanık E.B. katıldı. Avukat Fadıllıoğlu, daha önce tehdit suçundan şikayetçi olduklarını ancak bu şikayetlerinden vazgeçtiklerini söyledi. Ekim 2011’de hayatını kaybeden Apple eski sahibi Steve Jobs’un hayranı olduğunu belirten E.B. ise “Ölümünün ardından yerine Cook’un gelmesi üzerine şaka mahiyetinde tweet attım. İşin bu derece ciddiye alınacağını düşünmedim. Tehdit niyetim yoktu. Olaydan önce psikolojik sorunlar nedeniyle devlet hastanesinde tedavi gördüm. İlaç kullanıyorum. Suç işleme kastım yok. Bir daha böyle mesaj atmam” dedi.

Mahkeme, sanığın raporlarının incelenmesi için duruşmayı erteledi.

SUÇ DUYURUSU

Apple İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe vererek E. B.’nin şirketin CEO’su Timothy Cook’a yönelik tehdit içeren paylaşımlar bulunduğu gerekçesi ile suç duyurusunda bulunmuşlardı. Avukatlar tarafından savcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde E.B.’nin, “Öl Tim öl. Hey Tim ölümün yakın. Hey Tim bir fikrim var. Neden Apple değişik telefonlar yaratmıyor. Sana söyleyeyim böyle devam ederse seni öldürüceğiz. Evet öl Tim öl. Ben Jobs’un ruhuyum. Federer, Dhokoviç’e karşı kim kazanır? Ben maçın sonunda Tim’i bulacağım. Hey Tim neden benimle buluşmuyorsun. Sana Apple uçuracak anahtar çözümü vereceğim” yazılı mesajlar attığı öne sürülmüştü. Suç duyurusu dilekçesinde ayrıca E. B.’nin, Apple ait mail adresinin yorumlar bölümüne de bu yönde mesajlar attığı iddia edilmişti. Mesajların Düzce’de yaşayan E.B. tarafından atıldığını tespit edilmesi üzerine hakkında “tehdit” suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. İddianamede, Timothy Cook ise müşteki olarak yer almıştı.