Android Telefonları Çökerten Trojan Yayılıyor!
Colourblock isimli bir Android oyunu indirdiyseniz, telefonunuz büyük tehlike altında olabilir.

Siber güvenlik uzmanları her hafta yeni virüs ve trojanlar keşfediyor. Anti-virüs programları ile bildiğimiz Kaspersky Labs, yeni bir zararlı yazılım hakkında uyarıda bulundu. Dvmap isimli bu trojan Android akıllı telefonlara saldırıyor ve tamamen kullanılmaz hale getirebiliyor.

Kaspersky Labs firması Microsoft'u Avrupa Birliği'ne şikayet etti
Dvmap trojanı Colourblock isimli Android oyununa saklanmış durumda keşfedildi. Bu oyunun Google Play Store'dan şimdiye kadar 50 bin defa indirildiği saptanmış. Google ilk uyarıdan sonra oyunu hemen uygulama mağazasından kaldırmış durumda. Ama oyunu indirip açanlar için tehlike devam ediyor.

Oyun çalıştırıldığında Dvmap kendini sistem kütüphanelerine yazmakla başlıyor. Android'in ‘Uygulama Onaylama' sistemini kapatabilen trojan, daha sonra kötü niyetli başka uygulamaları otomatik şekilde akıllı telefonunuza yüklemeye başlıyor. Ayrıca sistem kütüphaneleri dosyalarını da bozan Dvmap, böylece normalde çalışan uygulamaları da çökertmeye başlıyor. Kendi izlerini de kayıtlardan silebiliyor ve bankacılık uygulamaları gibi hassas içerikli yazılımlara da sızması mümkün.

Eğer Colourblock isimli oyunun Dvmap yüklü bir versiyonunu indirip açtıysanız, telefonunuz tehdit altında olabilir. Bu durumun tek çaresinin telefonu komple sıfırlayıp fabrika ayarlarına döndürmek olduğu belirtiliyor.