2.5 Dakikada %100 Şarj Olan Li-Ion Pillere Hazır Olun!
Akıllı telefonların en büyük “eksiklik”lerinden biri olarak görülen pil sorunu tarih olacak! Li-Ion bataryalar ile akıllı telefonlar 2.5 dakikada edilebilecek!

Günümüzde akıllı telefon kullanıcılarının en büyük şikayetlerinden biri de kuşkusuz batarya gücünün yetersizliği sonucu ortaya çıkan pilin çavuk tükenmesi sorunu. Akıllı telefon karşılaştırmalarında merak edilen ve bizim de sosyal medya üzerinden sıkça karşılaştığımız sorulardan biri de pil süresi durumu.

Akıllı telefon üreticileri son birkaç yıldır büyük ekranlı akıllı telefon yeni adıyla phablet modellerin gerekliliğini vurgulayan reklamlar hazırlıyor ve bu sözümona gereksinimi empoze etmeye çalışıyor. Bu durumun içyüzü, daha büyük batarya kullanabilmek için tek çarenin ekranın da büyümesi gerektiği gerçeği de olabilir.

Gelelim bataryalar için geliştirilen yeni teknolojik çalışmalara. Geçtiğimiz günlerde Singapur’daki araştırmacılar akıllı telefon üreticileri ve kullanıcılarını sevindirecek bir projeye adım attığını duyurdu. Nanyang Teknoloji Üniversitesi’nden yapılan bir açıklamaya göre, Li-Ion teknolojisine sahip bataryalar, yeni hücre dizilimleri sayesinde 2 dakika içinde %70’lik bir dolum oranına ulaşabilecek.

Test aşamasına taşınan teknolojinin dikkat çeken bir diğer özelliği ise bu bataryalara verilen 20 yıllık bir garanti süresi. Daha hızlı şarjlar için 2016'yı beklemek yerine bataryayı daha tasarruflu kullanmaya ne dersiniz? Bakalım hangi uygulama ne kadar pil kullanıyor.