Amerika Uzay ve Havacılık Dairesi’nin (NASA) dünyaca ünlü gezegen bilimcisi Charles Elachi, yapılan uzay çalışmaları hakkında konuştu. NASA'nın uzay teknolojisini geliştirdiğini söyleyen Elachi, Uzay turistleri için seyahat düzenlemek isteyen şirketlerin olduğunu belirterek şunları söyledi: "

NASA TEKNOLOJİYİ GELİŞTİRİYOR
“Bir şirket gelecek yıl insanları alıp uzayın alt kısımlarına götürecek. Bu çok dar kapsamlı bir seyahat. Ama uzun vadede uzayda oteller yapılıp orada iki üç nafta geçirebilecek. NASA teknolojiyi geliştiriyor. Daha sonra geliştirilen teknolojiyi girişimcilere ve işadamlarına bırakıyor. İnsanlar bunun iyi bir iş ya da iyi bir ticaret olup olmadığına bakıyorlar. Sonuçta buradan bir kâr elde etmek zorundalar. Otelden kastımız, kapsüller ya da şişirilebilen odacıklar diyelim.”

MARS’A SEYAHAT 18 AY
“İnsanlar oraya gidip bir süre geçirebilir, dünyayı gözlemleyebilir. Bu zaten 10 yıl içinde gerçekleşmesi planlanan bir şey. NASA burada teknolojiyi, roketi, kapsülü geliştirecek. Daha sonra da özel sektör bunun ticaretine başlayacak. Şu anda bu alanda sadece bir firma var. Uzaya gitmenin maliyeti 200 bin doları buluyor. Pek çok şirket bu alana girmek istiyor. Ancak bunun psikolojik etkisi önem kazanıyor. Kapsülde nasıl yaşayacaksınız? Bunu sağlamak çok zor olacak. Mars’a seyahat, 18 ay sürüyor. Tüm ihtiyaçlarınızı yanınıza almanız gerekiyor. 4-5 kişiyle bir kapsülde yaşayacaksınız. Bu kişilerin çok arkadaş canlısı olması gerekiyor. Mars’a insan gönderme sürecine girmiş durumdayız. İşin karmaşık kısmı psikolojik ve tıbbi olan kısmı. Çünkü küçük bir       odada eşinizle bile kalsanız bu çok zor olur.”